Besin takviyeleri: sınıflandırma
Vitamin ve minerallerin
modaya uygun olmasından dolayı, bu makalede size besin takviyelerinin bir
sınıflandırmasını sunuyoruz. Her şey zenginleştirilmiştir.
Besin takviyeleri
Besin takviyeleri
üretiminde kullanılan beş besin maddesi vardır:
Doğal: Bitkisel, mineral
veya hayvansal kökenli besinler, kısa bir işlemden sonra doğa tarafından
tasarlanan temel besin bütünlüğünü korurlar.
Seo
uzmanı Bu besin takviyeleri içinde balık karaciğer yağı, arı
poleni, maya, sarımsak, Kelp ve tüm mineralleri içerir.
Doğal kökeni: bir işleme
tabi tutulmuş veya rafine edilmiş ancak hala bitkisel, mineral veya hayvansal
kaynaklardan elde edilen ürünler.
Balık karaciğer yağı,
vitamin E, lesitin, sindirim enzimleri, protein tozları ve amino asitlerin A ve
D vitaminleri dahildir.
Doğal olarak özdeş:
Laboratuarda üretilen besin maddeleri insan vücudunda moleküler yapı ve
aktivite bakımından özdeş olan doğal besinlerden daha fazladır.
Bu besin maddeleri
üretilir, çünkü aynı besin maddelerinin doğal kaynaklardan çıkarılmasının maliyeti
ya da zorlukları onu çok pahalı ya da kıt hale getirir. Bunlar C vitamini ve B
vitaminleri içerir.
Kesinlikle sentetik:
Laboratuarda üretilen besin maddelerinin bir kısmı doğal besinlerden farklıdır.
Kurumsal seo E vitamini gibi bazı besinler tam
olarak kopyalanamaz, ancak sentetik analoglar çok ucuzdur ve birçok üretici
tarafından kullanılır.
Zenginleştirilmiş ortamda
yetiştirilen mayalardan elde edilen besinler: Sacharomyces türü mayaların
yetiştirildiği ortama mineraller ve bazı farmakolojik olarak üretilmiş
vitaminler eklenir.
Bu şekilde mayada asimile
edilen vitamin ve mineraller elde edilir.
Bu kategorileri savunmak
için argümanlar var
Ama net olmak zorunda
olduğumuz şey şu.
E
vitamini, doğal formunda (D-alfa tokoferol), sentetik formda (L-alfa tokoferol)
daha iyi emilir
C vitamini, kimyasal
formunda, askorbik asit olarak daha ucuzdur fakat mideyi tahriş edebilir, daha
fazla alkali form (askorbat) ile değiştirerek çözeriz.
Beta-karoten, A vitamininin
en iyi kaynağıdır, çünkü bu pro-vitamin sadece aşırı dozdan kaçınmak için
gereken miktarda A vitamini olacaktır.
Bitkisel yağlardan elde
edilen esansiyel yağ asitleri (hodan, buğday tohumu ...) kapsüllenir, ürünü
daha pahalı hale getirir ancak biyolojik özelliklerini korurken oksidasyondan
korur.
"Şelatlı" sunumu
içindeki mineral, amino asit zincirleriyle çevrelenmiş olanlardan biridir.
Şelatlı minerallerin emildiği nokta, negatif yüklü olan ince bağırsaktır.
İnorganik mineral tuzlar: oksitler, fosfatlar, karbonatlar, vb. Midede hızla
iyonlaşırlar, bağırsak seviyesinde daha sonraki emilimi önlerler.
Organik şelatlar,
mineralleri çevrelediklerinden daha stabildir, bu da midede iyonlaşmayı önler.
Organik şelatlar
mineraller, fumaratlar, glukonatlar, sitratlar ve şelatlı mineral asitler
bağırsak duvarlarından emilme daha yüksek bir oranına sahip amino.
Diyet preparatlar serbest
amino asit kaldıktan sonra sadece 5 ve 10 dakika arasında, portal damar boyunca
hızlı bir şekilde absorbe edilir, herhangi bir gastrik sindirim ve sadece küçük
bağırsak sindirim karşılaşmayan, saf kristalin formunda yutulur ağızdan
tüketilir.
Bu da kuvvetle bizim besin
takviyeleri ile maya, soya, süt, yumurta, buğday, mısır veya şeker, tuz ve
nişasta gibi potansiyel alerjenleri içermediğini tavsiye eder.
Bunlar, kehribar renkli cam
ile mümkün olan en iyi şekilde paketlenmeli ve besinlerin gücünü korumak için
çok faydalı olmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder