Besin takviyeleri: sınıflandırma



Vitamin ve minerallerin modaya uygun olmasından dolayı, bu makalede size besin takviyelerinin bir sınıflandırmasını sunuyoruz. Her şey zenginleştirilmiştir.
Besin  Seo hizmeti: sınıflandırma
Besin takviyeleri
Besin takviyeleri üretiminde kullanılan beş besin maddesi vardır:
Doğal: Bitkisel, mineral veya hayvansal kökenli besinler, kısa bir işlemden sonra doğa tarafından tasarlanan temel besin bütünlüğünü korurlar.
Seo uzmanı Bu besin takviyeleri içinde balık karaciğer yağı, arı poleni, maya, sarımsak, Kelp ve tüm mineralleri içerir.
Doğal kökeni: bir işleme tabi tutulmuş veya rafine edilmiş ancak hala bitkisel, mineral veya hayvansal kaynaklardan elde edilen ürünler.
Balık karaciğer yağı, vitamin E, lesitin, sindirim enzimleri, protein tozları ve amino asitlerin A ve D vitaminleri dahildir.
Doğal olarak özdeş: Laboratuarda üretilen besin maddeleri insan vücudunda moleküler yapı ve aktivite bakımından özdeş olan doğal besinlerden daha fazladır.
Bu besin maddeleri üretilir, çünkü aynı besin maddelerinin doğal kaynaklardan çıkarılmasının maliyeti ya da zorlukları onu çok pahalı ya da kıt hale getirir. Bunlar C vitamini ve B vitaminleri içerir.
Kesinlikle sentetik: Laboratuarda üretilen besin maddelerinin bir kısmı doğal besinlerden farklıdır.
Kurumsal seo E vitamini gibi bazı besinler tam olarak kopyalanamaz, ancak sentetik analoglar çok ucuzdur ve birçok üretici tarafından kullanılır.
Zenginleştirilmiş ortamda yetiştirilen mayalardan elde edilen besinler: Sacharomyces türü mayaların yetiştirildiği ortama mineraller ve bazı farmakolojik olarak üretilmiş vitaminler eklenir.
Bu şekilde mayada asimile edilen vitamin ve mineraller elde edilir.
Bu kategorileri savunmak için argümanlar var
Ama net olmak zorunda olduğumuz şey şu.



E vitamini, doğal formunda (D-alfa tokoferol), sentetik formda (L-alfa tokoferol) daha iyi emilir
C vitamini, kimyasal formunda, askorbik asit olarak daha ucuzdur fakat mideyi tahriş edebilir, daha fazla alkali form (askorbat) ile değiştirerek çözeriz.
Beta-karoten, A vitamininin en iyi kaynağıdır, çünkü bu pro-vitamin sadece aşırı dozdan kaçınmak için gereken miktarda A vitamini olacaktır.
Bitkisel yağlardan elde edilen esansiyel yağ asitleri (hodan, buğday tohumu ...) kapsüllenir, ürünü daha pahalı hale getirir ancak biyolojik özelliklerini korurken oksidasyondan korur.
"Şelatlı" sunumu içindeki mineral, amino asit zincirleriyle çevrelenmiş olanlardan biridir. Şelatlı minerallerin emildiği nokta, negatif yüklü olan ince bağırsaktır. İnorganik mineral tuzlar: oksitler, fosfatlar, karbonatlar, vb. Midede hızla iyonlaşırlar, bağırsak seviyesinde daha sonraki emilimi önlerler.
Organik şelatlar, mineralleri çevrelediklerinden daha stabildir, bu da midede iyonlaşmayı önler.
Organik şelatlar mineraller, fumaratlar, glukonatlar, sitratlar ve şelatlı mineral asitler bağırsak duvarlarından emilme daha yüksek bir oranına sahip amino.
Diyet preparatlar serbest amino asit kaldıktan sonra sadece 5 ve 10 dakika arasında, portal damar boyunca hızlı bir şekilde absorbe edilir, herhangi bir gastrik sindirim ve sadece küçük bağırsak sindirim karşılaşmayan, saf kristalin formunda yutulur ağızdan tüketilir.
Bu da kuvvetle bizim besin takviyeleri ile maya, soya, süt, yumurta, buğday, mısır veya şeker, tuz ve nişasta gibi potansiyel alerjenleri içermediğini tavsiye eder.
Bunlar, kehribar renkli cam ile mümkün olan en iyi şekilde paketlenmeli ve besinlerin gücünü korumak için çok faydalı olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gingival Sulkus Nedir?

Tecumseh kimdir?

Antik Parfüm Şişeleri nelerdir?