Beslenme bilgisi ve guava özellikleri
Guava özellikleri lezzetli
bir meyve olmasının yanı sıra, bizim emrinde gerçek sağlık kokteyli yapmak.
1 guava nedir?
2 guava özellikleri
Seo
uzmanı 3 Besin bilgisi (100 g başına)
4 Biliyor muydunuz?
Guava nedir?
Guava Myrtaceae tropikal
meyve ailesine ait biridir tropikal Amerika, Asya ve Okyanusya yetişen cins
Psidium ağaçlar, üretirler. Diğer ülkelerde guayabo, guara, arrayana ve luma
olarak da bilinir.
Kurumsal seo Tatlı ve ekşi var; Genellikle
yuvarlak değil, çok büyüktürler. Olgun olduklarında, onları çok düşündüren ve
cazip kılan derin bir koku verirler.
Genellikle Avrupa yaz
aylarında taze tropikal meyve tüketilir, fakat reçel, jöle, pastalar, reçel ve
reçeller de popüler hale gelmiştir. Lezzetleri şaşırtıcıdır çünkü bize fındık
veya fındık hatırlatır.
Guava özellikleri
Guava'nın faydaları veya
özellikleri arasında aşağıdakileri vurgulayacağız:
Bağırsak hareketliliğini
uyarır, yüksek lif içeriğinden dolayı dışkı maddesinin hacmini arttırır.
Kan kolesterol ve
trigliserit düzeylerinin azaltılmasına yardımcı olur.
Potasyum
açısından zengin bir gıda olarak azaltarak, kan basıncını artırır.
Guava, diyabetin kontrolü
için idealdir, çünkü diğer tatlı meyveler gibi yüksek glisemik tepelere neden
olmaz.
Yüksek lif ve su içeriği
sayesinde midede daha fazla zaman kaldığı için doygun bir etkiye sahiptir.
Anksiyete veya sinirlilik
problemlerini tedavi etmek için ve hatta uykusuzluğun tedavisi için
kullanılabilir, çünkü yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Guava suyu bu
bozuklukları tedavi etmek için idealdir.
Guava'nın vurgulamak için
kullanacağı bir diğer özellik ise balgam söktürücü etkisidir. Soğuk algınlığı,
bronşit, farenjit gibi hastalıkların tedavisinde ve öksürüğün azaltılmasında
kullanımı şiddetle tavsiye edilir.
Vücudun savunmasını
güçlendirmeye yardımcı olur ve diğer işlevlerin yanı sıra yaraların iyileşmesi
ve kemiklerin ve dişlerin güçlendirilmesi için gerekli olan bir protein olan
kolajen oluşumuna müdahale eder.
Beslenme bilgisi (100 g
başına)
Enerji: 44.3 Kcal.
Proteinler: 0.88 g.
Karbonhidratlar: 5.8 g.
Elyaf: 5.2 g.
Lipitler: 0.5 g.
Kolesterol: 0 mg.
AGP (çoklu doymamış yağ
asitleri): 0.21 g.
AGS (Doymuş yağ asitleri):
0.14 g.
AGM (tekli doymamış yağlı
asitler): 0.045 g.
A Vitamini: 122 μg.
Vitamin B1: 0.03 mg.
Vitamin B2: 0,04 mg.
B6 Vitamini: 0.14 mg.
C Vitamini: 273 mg.
D Vitamini: 0 μg.
Kalsiyum: 17 mg.
Sodyum: 4 mg.
Folik asit: 14 μg.
Potasyum: 290 mg.
Fosfor: 31 mg.
guava içeren C vitamini
büyük miktarda, tüketimi göz, deri, kulak ve solunum sistemi, aynı zamanda
vitamin sıcak basması ve diğer semptomları azaltmak menopoz sırasında daha
önemli hale gelmektedir için faydalıdır yapar bu bir
Yüksek lif içeriği,
bağırsak geçişini, kabızlığı iyileştirmek ve kolon kanseri gibi sindirim
sistemi hastalıklarını önlemek için çok uygundur.
Guava da potasyum açısından
zengindir. Bu eser element hipertansif insanlarda kan basıncının kontrolünün
anahtarıdır.
Biliyor muydun?
Guava, Amerika'da Kolomb
öncesi dönemlerden beri oldukça takdir edilen bir gıda olmuştur. Antilop'ta ilk
kez topraklarına indiğinde, bu bölgelerin çeşitliliği ve doğal zenginliğinin
sembolü olarak Christopher Columbus'a teklif edilmiştir.
Guava'nın diğer
özellikleri, yerli geleneğe göre, savunmalar üzerindeki etkileriydi. Tüketimi
halk arasında çok yaygın olduğu için, Antillerin yerlileri arasında neden
kışlık hastalıkların var olmadığını açıklayabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder